Pecah Kepala Mahfuz Omar Bila Baca Cerita Ni...!!


"Hadeh!!! Sakit Kepala Aku Macam Ni!!!"

Sebelum ni, pandai sangat Si Mahfuz Bean...gai tu kutuk Datuk Dr. Hassan Ali. Kononnya kata dia, Dr. Hassan Ali dah 'Istihar Perang' terhadap PAS.

Apa, dia ingat Datuk Dr. Hassan Ali tu tak de telur ke nak jawab tuduhan dia tu? Nah! Ni jawapan yang telah diberikan oleh beliau.
KUALA LUMPUR 22 Dis. – Exco kerajaan negeri Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkata beliau tidak kisah jika digugurkan daripada jawatan tersebut serta tidak dipilih semula untuk bertanding pada pilihan raya umum akan datang kerana berpegang teguh kepada prinsip perjuangannya.
Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama, Adat-Adat Melayu, Infrastuktur dan Kemudahan Awam Selangor itu berkata: “Yang jelas adalah perjuangan saya mempertahankan Islam, bangsa Melayu dan institusi raja-raja.”
"Bagi saya ketiga-tiga ini merupakan landasan yang sangat penting dari dulu sampai sekarang,” katanya dalam program Soal Jawab TV3 yang dikendalikan oleh Pengarah Eksekutif Berita dan Operasi Editorial Media Prima Datuk Ahmad A. Talib yang disiarkan malam tadi.
Menyentuh mengenai PAS, Anggota Dewan Undangan Gombak Setia itu berkata jawatankuasa pusat parti itu kini lebih ramai dianggotai oleh profesional iaitu sebanyak 65 peratus berbanding golongan ulamak yang kini hanya 35 peratus.
Untuk itu beliau berharap anggota parti dapat meletakkan kembali kedudukan ulamak sebagai barisan kepimpinan parti.
Ini adalah kerana golongan ulamak dilihatnya mampu membawa PAS kembali ke landasan perjuangan berdasarkan prinsip Islam, katanya.
Ditanya sama ada beliau akan meninggalkan PAS berikutan perubahan ini, Hasan berkata: “Saya akan bersama apa jua gerakan berunsur politik atau tidak yang dapat mempertahankan Islam, orang Melayu dan institusi raja.
Hah! Macam mana? Datuk Dr. Hassan Ali ni jelas seorang pejuang yang tak mementingkan jawatan, pangkat atau pun nama.

Cuba kalau Si Mahfuz Bean tu yang kena, nama dia tak tersenarai dalam senarai calon wakil rakyat dalam PRU akan datang. Dia pun dah tentu akan pecah kepala.

Sebab apa? Sebab Si Mahfuz ni bukan berjuang untuk rakyat. Dia hanya berjuang untuk diri dia je sebenarnya. Lagi pun, dia bukan reti buat kerja. Menipu je lebihnya!!! Pejuang Islam konon, Ceit!!! Pigidah!!!

dipetik dari blog SEMUT HITAM

0 comments:

Catat Ulasan