DEMO #UPSI : Salah Satu Blog Yang Fitnah @PDRMsia - Ditulis Pelajar #UiTM Shah AlamPaparan artikel yang bertajuk ' Kisah Dari Lokap Tanjung Malim : Safwan Anang Yang Nazak' boleh baca dengan capaian berikut  :

http://khalid-ismath.blogspot.com/2012/01/kisah-dari-lokap-tanjung-malim-safwan.html


Jika diteliti artikel yang ditulis oleh pelajar bernama Khalid Ismath pelajar tahun 1 UiTM Shah Alam Jurusan Undang-Undang ini jelas penulis telah membuat fitnah jahat ke atas anggota polis.


Selain memfitnah, artikel ini juga menghasut golongan mahasiswa untuk turun ke jalanraya menumbangkan kerajaan BN dengan apa cara sekalipun.

Saya tidak sangka sama sekali pelajar Jurusan Undang-Undang hanya mampu menulis artikel bertaraf sampah sebegini, malah karangan murid darjah sekolah rendah mungkin lebih bagus daripada artikel ini.

Paling mencuit hati adalah penulis fitnah ini menulis baris ayat berbunyi :
"akibat tekanan yang kuat ke atas dadanya. giginya berterabur. mukanya berlumuran darah"
Dua fitnah besar pelajar ini terhadap PDRM adalah :
  1. PDRM belasah Safwan Anang sehingga giginya berterabur.
  2. Muka Safwan Anang dikatakan berlumuran darah dibelasah PDRM.
Setelah beberapa video telah tersebar, setakat ini sepanjang pemerhatian saya tiada kelihatan wajah Safwan Anang terbaring yang mana wajahnya berlumuran darah. Untuk lebih adil saya paparkan video yang disiarkan oleh kumpulan pelajar 'sewel' :Yang kelihatan hanyalah kesan darah di bahagian mulut disebabkan kecederaan yang dialami di bahagian dalam bibirnya.

Lihat pula sama ada gigi Safwan Anang masih melekat di gusinya atau pun beliau kini tiada sebatang gigi, maklumlah sudah berterabur bro...


Jelas masih kelihatan gigi Safwan Anang berada di lokasi sepatutnya, secara mata kasarnya gigi tersebut masih dalam keadaan sihat walafiat.

Jadi Khalid Ismath telah melakukan fitnah besar ke atas pasukan PDRM, sewajarnya penulis blog ini disiasat di bawah akta-akta yang sedia ada demi menjaga nama baik PDRM sebagai sebuah badan yang diamanahkan menjaga keselamatan rakyat Malaysia.


Pihak UiTM pula wajar mengenakan tindakan ke atas pelajar ini kerana melalui tulisan beliau, ianya boleh menjejaskan nama baik UiTM. Kerana setahu saya ini bukan kali pertama pelajar ini menyiarkan artikel berbentuk provokasi melampau.

UiTM tidak memerlukan manusia jenis ini, eloklah sekiranya ibu bapanya tempatkan sahaja beliau di Unisel atau mana-mana IPTS. UiTM tempat untuk anak-anak Melayu belajar tanpa diganggu oleh sebarang pelesit - pelesit pembangkang!

dipetik dari blog DOUBLE-Y

0 comments:

Catat Ulasan