[LATEST VIDEO] : #demoPTPTN Buktikan Mahasiswa Dikudakan Pembangkang!! Eh, Ni Student Mana Berdemo Ni???




 
Di negara-negara luar - mereka yang belajar di Universiti hanya dipanggil 'STUDENT' yang bermaksud PELAJAR. Tetapi di Malaysia pelajar-pelajar yang menuntut di pusat pengajian tinggi diangkat martabat mereka dengan diberi gelaran 'MAHASISWA'. 

Tetapi kini status 'MAHASISWA' tidak lagi dipandang tinggi masyarakat Malaysia, sebaliknya masyarakat menganggap golongan anak muda ini adalah mereka yang 'ganas' serta bersifat 'radikal'. Tanggapan negatif ini mula timbul setelah beberapa kejadian yang melibatkan 'MAHASISWA' telah menimbulkan pelbagai permasalahan kepada orang sekeliling mereka.

Dari kes UPM hinggalah kes Demo UPSI pelbagai keganasan mereka tunjukkan yang mana tindakan mereka sebenarnya telah menjatuhkan martabat 'MAHASISWA' itu sendiri.

Walhal pada hakikat sebenar kumpulan kecil pelajar ini bukan mewakili suara majoriti penuntut-penuntut di pusat pegajian tinggi di Malaysia... 

SUMBER : DOUBLE-Y


3 comments:

  • khalid che lah says:
    15 April 2012 10:49 PTG

    mahasiswa setan,,orang dok solat,ada pulak berpelukan dengan betina sundal siswel...

  • Mahkamah Rakyat says:
    16 April 2012 12:26 PG

    Ni semua dah diatur, sebab.... kalau x pass belajor sok, senang untuk jawab kat mak bapak... "NI SEMUA SALAH UMNO !!!!" sebab kami gi demo atas arahan nurul ezzah... ada Yb pun yb benggong, suruh ler bdk2 tu habiskan belajar dulu, bukan pegi berdemo..

  • asrulhisham says:
    16 April 2012 6:09 PG

    sila click website ini anda akan faham....http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/semua-penyokong-jadi-pecacaidr-mahathir-sahkan-anwar-sendiri-lulus-ptptn-masa-beliau-tpm-dulu.html
    kerajaan kita BN pun telah mengatakan sesiapa yang dapat markah penuh akan ditukar menjadi biasiswa,ramai bangsa2 lain merebut peluang nie.Kenapa Melayu taknak mengejar peluang nie ataupun sekadar nak main2 kat U saja.....

Catat Ulasan