Hadi sahkah Pas sudah kafir? #PartiAbdiSosialis[Nota: Pas sudah kafir? Sejak menjadi Parti Abdi Sosialis nampaknya Pas sudah lupakan semua perjuangan sebelum ini. Betulkah Pas sudah jadi abdi sosialis? lihatlah kenyataan Nik Aziz di bawah.]


Hudud Tiada Dalam Manifesto PAS

PAS tidak akan memasukkan pelaksanaan undang-undang hudud dalam manifesto pilihan raya pakatan pembangkang. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan demikian dengan berkata, manifesto tidak perlu disebut secara terperinci.

"Bila sebut konsep yang adil, mencegah kemungkaran, ia isu yang sudah berkait dengan pelaksanaan undang-undang jenayah syariah," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 7 Disember 2011.

Oleh itu, perkataan hudud ini hanya untuk menyedapkan hati pengundi dan hanya mahu digunakan untuk meraih undi sahaja. Mungkin sebab itulah jawatankuasa hudud yang ditubuhkan pun masih belum lagi bermesyuarat. Malah Ketua Polis Kelantan sendiri belum lagi menerima surat perlantikan sebagai jawatankuasa tersebut. Untuk apa tubuh jawatankuasa tersebut jika hudud sudah tiada lagi dalam manifesto PAS? Bukankah itu satu retorik.

dipetik dari blog TUN FAISAL

0 comments:

Catat Ulasan