@NikNazmi Tak Faham Maksud FISABILILLAH... Kenyataan Mufti Wilayah Isu Fitnah Salah Guna Wang Zakat DS Jamil Khir


Terima kasih kepada pihak Pejabat Menteri Di Jabatan Perdana Menteri atas maklumat ini.

Tolong sebarkan.

Jelas wang zakat untuk kos guaman dikategorikan dalam bab asnaf fi sabilillah. Penjelasan Mufti Wilayah di atas pada 9 Jan 2012 perlu diterima semua pihak.

Ia sudah disediakan sejak 1993.

Tidak timbul ia disalahguna.

Kecuali diputarbelit oleh Nik Nazmi dan Pakatan demi memburukkan Menteri yang jaga Agama Islam.

Semua tahu jawapan yang dijawab di Parlimen oleh Datuk Dr Mashitah pada 21 Jun 2011, mungkin tidak tepat kerana disediakan oleh pegawai tertentu yang mungkin tidak memahami bab asnaf zakat sepenuhnya.

Jika mahu dibuat andaian ia disabotaj pihak tertentu yang menyediakan jawapan Panglima fikir mungkin ada kebenarannya. Ramai penyokong Pakatan terutama Pas berada di dalam JAKIM.

Sebenarnya ia bukan wang zakat tetapi wang kerajaan sedia untuk kos guaman. Peruntukan RM 700 ribu sememangnya disediakan untuk kos guaman.

Tidak timbul sedikitpun masalah menyalahguna wang zakat dalam hal ini.

Tolong sebarkan agar orang yang difitnah oleh Pakatan Haram akan terbela berkat tangan berbisa kita di alam maya.

Tolong jangan buat dosa percuma dengan menyebarkan fitnah tidak berasas.

dipetik dari blog PANGLIMA PERANG SIBER

1 comments:

  • zulu says:
    12 Januari 2012 4:52 PG

    Salam. Saya kenal Datuk Wan Zahidi, tinggi budi pekertinya, lemah lembut tapi tegas bab agama, dia salah seorang customer saya, setiap kali bertemu dengan beliau, rasa tenang bila datuk berbicara dengan menyelitkn sepotong ayat al Quran r hadis utk menerangkn sesuatu bg sy yg kurang arif ni, spt unsur cukur rambut bayi, aqiqah n qurban n masalah zakat, beliau menerangkan sehingga saya faham, dia customer saya di pusat servis, tp bila berjumpa beliau, saya pulak yg byk mengutarakn persoalan, ttg lain selain dr agama beliau siap kata kena tanya pkar dlm bidang masing2, macam saya dlm bidang kereta, jadi pasal kereta saya tanya kamu, begitu merendah diri Datuk Wan Zahidi ni.

Catat Ulasan