Foto Majlis Pelancaran #YSS & Video Amanat Dari @NajibRazak Kepada Mahasiswa. @nohomar @khalednordin @SaifuddinAbd

 

Ikuti ucapan dan amanat DS Najib Tun Razak di hadapan 10,000 mahasiswa di Dewan Agung Tengku Canselor (DATC) UiTM Shah Alam. 

Bergema UiTM Shah Alam dengan laungan "We Love PM!", "Keranamu PM!"dan "1Malaysia!" oleh 10,000 mahasiswa dari seluruh IPTA di Malaysia ketika Majlis Perlancaran Yayasan Sukarelawan Siswa dan amanat PM bersama warga kampus malam tadi.

Sambutan luar biasa dan sokongan padu yang ditunjukkan oleh mahasiswa dari pelbagai IPTA kepada DS Najib Tun Razak malam tadi jelas membuktikan bahawa dakwaan pelajar pro-pembangkang kononnya anak muda hari ini menolak kepimpinan DS Najib Tun Razak hanyalah omong kosong yang disokong oleh MINORITI pelajar yang sudah diresapi oleh fahaman politik pembangkang

Malah dalam ucapan sebelum melancarkan Yayasan Sukarelawan Siswa juga PM DS Najib Tun Razak turut merakaman penghargaan di atas sokongan yang diberikan olehMAJORITI mahasiswa. 

"Jika 100 orang pelajar turunkan bendera tempoh hari tidak bersama saya, di sini ada 10,000 orang bersama saya" inilah ungkapan yang diluahkan oleh DS Najib Tun Razak ketika menyampaikan ucapan.

Foto sekitar majlis perlancaran :
Nyanyian lagu 1 Malaysia...

"PM Bagus" - kumpulan mahasiswa setia berdiri di anak tangga untuk menyambut ketibaan PM
Full House - Dewan yang dapat memuatkan lebih 5,000 orang sesak dipenuhi mahasiswa dan warga kampus
Satu barisan panjang dibuat oleh mahasiswa bagi menyambut dan bersalaman dengan PMKeadaan di luar dewan yang turut dibanjiri oleh mahasiswa/i seluruh IPTA
Pelajar jurusan Masscomm dari UiTM Melaka gembira dapat bersua muka dengan PM
Gembira dan ceria - itulah raut wajah yang ditunjukkan oleh mahasiswa/i yang hadir
\
Pantang nampak kamera... hehehe
Sedikit Info Yayasan Sukarelawan Siswa :

Yayasan ini telah didaftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mulai pada 24 Ogos 2011. Objektif penubuhan YSS adalah seperti berikut:
  • Melahirkan ikon sukarelawan di kalangan mahasiswa.
  • Menyelaras aktiviti kesukarelawanan di kalangan mahasiswa.
  • Membantu masyarakat yang memerlukan bantuan dan khidmat komuniti sama ada di dalam dan luar Negara.
  • Memperkenalkan Malaysia sebagai hub pendidikan yang melahirkan sukarelawan global. Misi Utama YSS adalah untuk mempromosikan keamanan dunia dan memupuk semangat setiakawan melalui perkhidmatan komuniti di dalam dan luar Negara.

SUMBER : DOUBLE Y

0 comments:

Catat Ulasan