Rantai Kesihatan @NajibRazak Perlu Dijampi Oleh Nik Aziz Barulah 'HALAL' - Blogger PR?Dari blog : DOUBLE-Y
Rantai Najib Razak punya hal... 
Jika orang biasa yang memakai rantai emas, berlian, perak atau mutiara sekalipun ianya tidak mungkin akan menjadi satu bahan perbualan masyarakat kita. Tetapi bila seorang Perdana Menteri beragama Islam memakai rantai ianya agak menarik perhatian kita.
Isu DS Najib Razak memakai rantai mula mula timbul sekitar April 2012 ketika PM mengunjungi sebuah majlis mengagihkan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BRIM) di mana pada waktu itu adik-beradik yang terpisah lebih 2 dekad berjaya ditemukan dalam majlis tersebut. 
Turut disiarkan dalam Buletin Utama :
 
Selepas berita dan gambar dari majlis tersebut disiarkan, pembangkang mula memainkan peranan mereka dengan menabur fitnah kononnya PM memakai rantai emas. Pada waktu itu rakan bloggers yang menyokong kerajaan mengatakan gambar tersebut merupakan gambar 'super impose'.
Foto - yang mula menjadi isu.
Zoom In - Jelas kelihatan seutas rantai di leher DS Najib Tun Razak. 
Wahai saudara pembaca sekalian, walaupun saya seorang penyokong kerajaan. Tetapi saya tidak berminat membuat penafian kosong semata-mata dengan melemparkan pelbagai tuduhan kerana tindakan tersebut persis tindakan Anwar Ibrahim yang sentiasa menuduh kerajaan setiap kali beliau melakukan kesalahan.
Kita menuduh pembangkang super-impose, ada pula yang kata Najib Razak bukan memakai rantai sebaliknya memakai 'Ear-Piece' sejenis alat yang disambung ke walkie-talkie yang biasa digunakan oleh pengawal-pengawal VVIP.
Untuk lebih adil jom kita buat sedikit penyelidikan. Kita 'zoom-in' dengan lebih dekat lagi foto DS Najib Tun Razak :
Foto ketika majlis pengagihan BR1M.
Kita 'zoom-in' pula foto ketika PM DS Najib Tun Razak merasmikan Hari Belia 2012 :
Foto ketika perasmian Hari Belia 2012.

Ianya bukan 'super-impose' ianya juga bukan 'Ear-Piece' ianya adalah seutas rantai. Jadi ingin saya katakan bahawa BENAR, PM DS Najib Tun Razak mengamalkan pemakaian rantai.
Mengikut maklumat yang diperolehi, PM Najib Tun Razak mengamalkan pemakaian sejenis loket kesihatan magnet'Quantum Solar Energy' bagi mencegah darah tinggi (hypertension), sinus, strok, kencing manis (diabetes), cataract, asma, penyakit kulit, lemah tenaga depression, chronic fatigue syndrome, sakit tulang, athritis, sakit otot, ketagihan rokok, hairloss, sakit sendi, ketagihan alkohol.
Rantai dan loket magnet Quantum Solar Energy 


Benar terdapat hadis yang mengatakan HARAM seseorang lelaki memakai rantai, serta menyerupai wanita.  
Tak percaya boleh tanya Ustaz Azhar Idrus. Lalu dengan bermodalkan sepotong hadis serta ditambah sedikit bahan perencah fitnah, pembangkang segera memainkan peranan mereka memfitnah.  
Kononnya Najib Razak menyerupai wanita bla..bla..bla...  
Persoalannya bolehkah seorang lelaki Islam memakai rantai...? Itu kita kena tanya dengan Majlis Fatwa Kebangsaan... [SELANJUTNYA]
Baca juga ulasan menarik Cucu Tok Selampit [SINI]

2 comments:

 • Adi Kencana says:
  31 Mei 2012 10:13 PG

  Ulasan yg menarik..

  HOT! BUKTI NURUL IZZAH SENGAJA CETUS KEKACAUAN DI PANTAI PERMAI! Baca di sini...

  http://apakecoh2.blogspot.com/

 • PecahPalakMikir says:
  1 Jun 2012 2:36 PG

  salam perjuangan
  mohon tumpang berjuang dipautan tuan
  http://pecahpalakmikir.blogspot.com/

Catat Ulasan