Kenyataan Pemimpin Palestin Tentang Sokongan Anwar Ibrahim Kepada Negara Israel!!

Akhirnya, empunya badan yang dihina dihalau dan dibinatangkan oleh regim Israel telah bersuara!

Duta Paestin sendiri kecewa, terkejut dengan kenyataan Anwar Ibrahim di dalam The Wall Street Journal!
KUALA LUMPUR 30 Jan. - Duta Palestin ke Malaysia, Abdelaziz Abughoush menyifatkan sebagai “pelik dan ganjil” kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam temubual dengan Wall Street Journal bahawa beliau menyokong penuh usaha melindungi keselamatan Israel.

"Kami terkejut dan terperanjat dengan kenyataan pelik itu bahawa beliau menyokong keselamatan Israel,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Tun Mahathir penyokong kuat aspirasi Yaseer Arafat, pemimpin Palestin

Abughoush berkata, oleh kerana Palestin menjadi isu utama bagi semua umat Islam, dan Malaysia pula menjadi pendokong utama sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin, maka adalah pelik dan ganjil apabila seorang pemimpin beragama Islam dari negara ini membuat kenyataan demikian.
 

"Kami tak tahu siapa sebenarnya yang memerlukan perlindungan keselamatan kerana hakikatnya Israel memiliki lebih 200 jenis senjata nuklear serta angkatan tentera yang dilengkapi senjata canggih.


"Kami tidak pasti adakah jaminan keselamatan perlu diberi kepada penakluk atau rakyat Palestin yang ditakluki, yang ditindas saban hari serta berdepan dengan tindakan yang bercanggah dengan undang-undang dan perbuatan tidak berperikemanusiaan oleh kumpulan penakluk, yang mencabuli undang-undang kemanusiaan dan antarabangsa serta tidak menghiraukan usaha masyarakat antarabangsa untuk mewujudkan keamanan dan kestabilan di Timur Tengah,” katanya. — BERNAMA
Video di bawah mungkin boleh menunjukkan pihak mana yang sebenarnya memerlukan perlindungan keselamatan, the mighty Israel atau rakyat Palestin yang ditindas dengan terang-terangan...


baca seterusnya di blog DR MIM (klik)

0 comments:

Catat Ulasan